top of page

Ik ben monique de heer

In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd om mijn aanbod breder en meer afgestemd te kunnen maken. Ik volgde de opleiding tot coach practitioner en heb diverse systemische trainingen gedaan bij Phoenix opleidingen. De laatste jaren ben ik mij vooral gaan richten op mijn ontwikkeling in het systemisch werk. Bij het Bert Hellinger Instituut volgde ik de opleiding tot familieopsteller en de opleiding tot organisatieopsteller.

Daarnaast volgde ik trainingen en workshops over deep democracy, transactionele analyse, grenzen en ruimte, trauma, dader- en slachtofferschap, de beweging van de ziel. In 2022 heb ik de opleiding 'systemisch werk via het lichaam' bij Het roepen van de ziel afgerond. Inmiddels assisteer ik bij deze training op Terschelling.  

In hetzelfde jaar ben ik opgeleid tot trainer en procesbegeleider bij Rake Vragen.

 

Al deze opleidingen en vooral de ontmoetingen met mezelf en anderen die daarin plaatsvonden, hebben ervoor gezorgd dat ik inmiddels beschik over een breed aanbod in mijn werkzaamheden.

 

Kenmerkend aan mijn manier van werken is mijn oprechte betrokkenheid en drijfveer om de ander te helpen. Aansluiten bij wat er is en bij waar je op dat moment in je proces bent vind ik daarbij erg belangrijk. Zonder oordeel, ‘het is zoals het is.’ Ik kan scherp en eerlijk zijn en waar nodig kan ik confronteren. Doordat ik fenomenologisch werk zal ik mijn gevoelens, gedachten en andere waarnemingen snel bespreekbaar maken, zodat we dit mee kunnen nemen in het proces. Gelukkig beschik ik ook over een aardige dosis humor en zelfspot, welke ik in de coaching en trainingen inzet.

 

Ik neem het proces niet over, maar onderzoek samen met jou waar het ‘vastloopt’ en wat de mogelijkheden zijn om weer een positieve beweging te maken. Je bent en blijft zelf eigenaar van het proces, je hebt de wijsheid zelf in pacht. Als coach ondersteun ik je in het tevoorschijn halen van je vaardigheden of in het aanleren van ander gedrag.

BIGgeregistreerdMoniqueDeHeer.png
EMCCenNOBCOnederlandseordevanberoepscoac
CRKBO_Docent.jpg
SBF_Monique de Heer LR-6723-2.jpg
bottom of page